Skip directly to content

Bogen om BRCA

BRCA 1 og BRCA 2

BRCA er navnet på et gen, alle mennesker har. Men hos nogle mennesker kommer BRCA-genet med arvelige forandringer – også kaldet mutationer – som kan give forskellige former for arvelig kræft. BRCA-mutationer kan blandt andet give kræft i bryst eller æggestokke, og adskiller sig fra kræftsygdomme uden BRCA-mutation ved at have en særlig risikoprofil og evt. kræve genetisk rådgivning.

Bogen om BRCA er skrevet for at skabe viden om BRCA og BRCA-relateret sygdom. Bogen henvender sig først og fremmest til dig, der har fået konstateret BRCA-muteret brystkræft og/eller æggestokkræft, men hvis du er en rask bærer af en BRCA-mutation, eller hvis du er pårørende til en person med BRCA-muteret kræft, eller BRCA-bærer, vil du også finde mange brugbare informationer.

Når man rammes af en kræftsygdom, vil mange spørgsmål naturligt presse sig på. Det kan være spørgsmål om sygdommen, årsagerne til den og om sygdommens betydning for dig og din familie. Sammen med information fra din læge, den genetiske rådgiver og evt. andre sundhedsprofessionelle kan bogen om BRCA forhåbentlig hjælpe med at besvare nogle af disse spørgsmål.

I Bogen om BRCA kan du blandt andet læse:

  • Hvad er et BRCA-gen?
  • Hvad er en BRCA-mutation?
  • Hvor høj er risikoen for at få kræft, hvis man som mand eller kvinde har en BRCA-mutation?
  • Hvornår får man tilbudt en gentest for BRCA-mutation?
  • Hvordan skal man forholde sig, når et familiemedlem har en BRCA-mutation?
  • Hvem kan blive tilbudt en forebyggende operation på grund af BRCA-mutation?
  • Hvordan foregår diagnostik og behandlingsforløb ved brystkræft med BRCA-mutation?
  • Hvordan foregår diagnostik og behandlingsforløb ved æggestokkræft med BRCA-mutation?

 

PP-ONC-DNK-0510 16-11-2020

Bestilling med post

Vælg hvilken bog, du vil bestille

Bøgerne kan bestilles så længe lager haves.

Personoplysninger

Modtageradresse

Ved at indsende ovenstående gives samtykke til, at Pfizer ApS og Pfizer PFE ApS herefter samlet betegnet Pfizer, opbevarer ovenstående oplysninger. Når du har afgivet personoplysninger til Pfizer, gemmer vi dem indtil du giver os instruktioner om at slette oplysningerne, eller så længe, vi ifølge loven har ret hertil. Du kan til enhver tid rette henvendelse til Pfizer for at få information om opbevaringen af dine personoplysninger, og du har også ret til at anmode Pfizer om at rette, blokere for eller slette personoplysninger, som er ukorrekte. Anmodning om information eller rettelse skal sendes til Pfizer ApS, Lauptrupvang 8, 2750 Ballerup. Årsagen til, at vi anmoder om dit samtykke er, at ifølge Markedsføringsloven skal et sådan samtykke indhentes førend vi lovligt kan rette henvendelse til dig via email om vores produkter.

CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at sikre, at du er et menneske, og for at undgå automatiserede spam-henvendelser.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.