Skip directly to content

Test video and image

Alle har BRCA1- og BRCA2-gener, som beskytter mod udvikling af kræft. Navnet er en forkortelse af BReast CAncer. Generne beskytter bl.a. mod udvikling af brystkræft, kræft i æggestokkene (ovarierne) og kræft i blærehalskirtlen (prostata). De reparerer ødelagt arvemateriale (DNA) i cellerne, og sørger derved for, at cellerne udvikler sig normalt. Forandringer i BRCA-generne er arvelige Begge BRCA-mutationer er arvelige. Forandringerne kan være givet videre gennem generationer og bevirker at generne ikke fungerer normalt. Har man arvet en BRCA-mutation har man øget risiko for at udvikle brystkræft, kræft i æggestokkene og kræft i prostata.

Man kan arve gen-mutationen fra både sin far og mor. Hvis en af dem har BRCA-mutation, er der 50% risiko for at hans eller hendes børn af begge køn også har det. BRCA-generne sidder på kromosomerne, som bærer generne. BRCA1 sidder på kromosom 17 og BRCA2 på kromosom 13.

Andre gener med relation til brystkræft
En række andre gener kan øge risikoen for brystkræft, hvis der opstår forandringer. Disse gener er ikke beskrevet i denne bog, som kun omhandler mutation i BRCA-generne. Brystkræft og arvelighed er et forskningsområde, der har stor bevågenhed og høj prioritet.

Bestilling med post

Vælg hvilken bog, du vil bestille

Bøgerne kan bestilles så længe lager haves.

Personoplysninger

Modtageradresse

Ved at indsende ovenstående gives samtykke til, at Pfizer ApS og Pfizer PFE ApS herefter samlet betegnet Pfizer, opbevarer ovenstående oplysninger. Når du har afgivet personoplysninger til Pfizer, gemmer vi dem indtil du giver os instruktioner om at slette oplysningerne, eller så længe, vi ifølge loven har ret hertil. Du kan til enhver tid rette henvendelse til Pfizer for at få information om opbevaringen af dine personoplysninger, og du har også ret til at anmode Pfizer om at rette, blokere for eller slette personoplysninger, som er ukorrekte. Anmodning om information eller rettelse skal sendes til Pfizer ApS, Lauptrupvang 8, 2750 Ballerup. Årsagen til, at vi anmoder om dit samtykke er, at ifølge Markedsføringsloven skal et sådan samtykke indhentes førend vi lovligt kan rette henvendelse til dig via email om vores produkter.

CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at sikre, at du er et menneske, og for at undgå automatiserede spam-henvendelser.
12 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.